Waterwerken


 

De term waterwerk wordt al vele jaren gebruikt, maar tegenwoordig kent men ook de term watersport met honden. Onder die naam is voor deze tak van hondensport sinds 2013 een programma erkend door de Raad van Beheer waardoor nu de mogelijkheid bestaat om op verschillende niveaus (A t/m D) officiële Nederlandse brevetten te halen, iets wat in de ons omringende landen al jaren bestaat. Deelname staat open voor alle honden met een hondenlogboek ( voorheen rashondenlogboek of werkboek).

 

Wij streven ernaar om 1 of 2 keer per jaar een brevettendag te organiseren.

 

Waterwerkgroep Colonia Nederland is ontstaan uit het Duitse WAG Colonia, een groep met ruim 12 jaar ervaring in het waterwerk. Mede daardoor hebben ook wij veel ervaring op kunnen doen. Een aantal van de leden is zelfs tot ver over de grenzen bekend door het behalen van een reeks aan brevetten, zelfs op het hoogste niveau, en dat in meerdere landen.

 

Toch is het waterwerk bij onze trainingsgroep absoluut niet gericht op alleen presteren en het behalen van brevetten. Ontspanning en plezier voor mens en dier staan voorop en van dwang is  geen enkele sprake. Diegene die geen ambities hebben om brevetten te halen, maar gewoon lekker met hun hond willen waterwerken, zijn dus eveneens van harte welkom!